Webinaareja ja virtuaalisia kohtaamisia

Toiminnan kehittäminen ja joutavat seminaarit

Korona vaikuttaa monella tavalla. Toisaalta itsekukin on vetäytynyt omiin nurkkiinsa ja välttelee fyysisiä kohtaamisia. Samaan aikaan virtuaaliset tapaamiset ovat lisääntyneet räjähdyksenomaisesti. Suomi on seurannut virolaisten jo 1990-luvun alussa tekemään tiikerihyppyä. Pitkään Baltiassa vaikuttaneena on ollut ilo huomata, että ei tarvitse enää matkustaa seminaareihin vaan seminaarit tulevat luoksemme.

 

On hyviä seminaareja tai siis webinaareja ja surkeita. Ja kaikkea siltä väliltä. Jotkut ovat keskinäisen kehumisen kerhoja, jotkut taas kalastelevat uusia asiakkaita (lue rahoittajia). Jotkut ovat todella antoisia ja vievät yrittäjän asiaa eteenpäin.

Tässä kohtaa pitää kiittää YOM- koulutuksia, jotka auttavat ruohonjuuritasolla yrittäjiä tekemään digiloikkaa, kehittämään toimintaansa, uusimaan ajatteluaan . Kiitos siitä.

Haukkua voisi eri organisaatioiden "päivityswebinaareja", jotka ilmeisesti kuuluvat hankerahoituksen pakolliseen kuvioon. Pitää kertoa ns. asiakkaille (olemassa oleville, ja ennen kaikkea potentiaalisille) missä mennään ja mitä on tehty. Suosittelen lämpimästi tämän tyyppisten webinaatrrien muuttamista tallenteiksi, joita voi katsoa kun uni ei tule tai muuten kiinnostaa alueen matkailun kehittämisen historia.